Dag 51 – Thiviers – Sorges – 20 juni 2012

Ondanks de korte etappe vandaag toch maar vroeg op gestaan. Het wordt vanmiddag 28 graden, dus op tijd aankomen is wel fijn, dan hoeven we met die warmte niet te wandelen.
Om 7:30 uur liepen we de gite uit en begonnen direct met een flinke klim richting Thiviers, om lak voor het dorp de route Napoleon op die vrijwel in een rechte lijn naar Sorges gaat. Sorges is vandaag de eindbestemming en is een tocht van 14 km. Een hele korte dag vandaag, maar is ook wel lekker, want in de komende 2 weken komen er een paar lange etappes aan.
Het weer is goed en we lopen de kilometers rustig weg. Het is een vrij saaie route, maar redelijk heuvelachtig, dus toch wat zwaarder lopen.
Om 11 uur komen we al in Sorges aan, dus zijn erg op tijd. Vlak voor Sorges gebeurt er nog een klein auto ongelukje vlakbij ons, niemand raakt gewond…
Normaal is de gite pas om 16 uur open, maar zoals gisteren al geschreven konden we in ieder geval al om 14 uur naar binnen. Om 11:30 uur kwamen de ‘hospitaleros’ Bea en Pierre al aanlopen en mochten we direct naar binnen. De ontvangst is erg goed, we krijgen koffieEerst even eten, bed uitzoeken en douchen. Daarna nog rondje geloen in het dorp. Rond een uur of twee komt Charles ook aangelopen en ook de hospitaleros van de gita in La Coquille komen even langs met de was. We gaan bij de coop-supermarkt wat drinen kopen en lekker in de schaduw ervan genieten. De kerk is officieel gesloten voor een gehele renovatie maar omdat een van de beheerders van de la coquille gite even gaat vragen of we binnen mogen kijken, kunnen we toch even binnen kijken.
Vanavond eten we mee met de hospitaleros, dus hoeven we verder niets meer te doen! Het leven van een pelgrim is best prettig! Ook wordt Christian, de Duitser die we in St Leonard de Noblat vor het eerst ontmoet hebben ook nog verwacht, dus het wordt vast een gezellige avond!

20120620-161743.jpg

20120620-161751.jpg

20120620-161736.jpg

20120620-161757.jpg

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s