Dag 50 – La Coquille – Thiviers – 19 juni 2012

Dag 50!! Een mijlpaal, aan het eind van de dag zitten we op de helft van de tocht in dagen. We gaan er namelijk vanuit dat we er 100 dagen over gaan doen!
Om 7 uur mochten we aan het ontbijt verschijnen, dus half uur eerder eruit. Na het ontbijt direct op pad naar Thiviers, een korte etappe van 18 km. Het originele plan was om naar Sorges te lopen, maar dit was volgens de route 36 km en via de verkorte route 30 km. Omdat het vanmiddag warm maar ook regenachtig zou zijn hebben we beloten om de lange etappe in twee delen te lopen. Om 7:30 uur stonden we buiten en waren we onderweg. We liepen erg goed en dus ook erg hard. Pas na 11 km onze eerste pauze genomen, na 2 uur en 20 min lopen. Toen waren we ondertussen al door Raymond ingehaald, waarvan we verwachten dat hij wel is doorgelopen naar Sorges. Ook na de pauze ging het prima en waren we rond 11:15 uur al in Thiviers. Hier kwamen we al een bord tegen waar Spanje op staat, dus kan niet meer ver zijn… Toch? Het was even zoeken naar een slaapplek, want het reizigershotel waar we naartoe wilden bestaat niet meer. Naar de camping toegelopen en daar was de pelgrimsgite nog vrij. Wij waren mooi op tijd bij de camping want de dame van de receptie ging direct na ons weg tot 15 uur en ook begon het daarna te regenen.
Smiddags, toen het weer droog was, nog het dorp bekeken en boodschappen gedaan. Bij terugkomst bij de gite was Charles ook gearriveerd, hij is vanochtend verdwaald en heeft dus een paar km extra gelopen en is weer nat geregend. Nog even voor de verdere informatie: Charles is een 71-jarige Canadees, docent Engels geweest en nu met pensioen. Hij loopt tot St. Jean Pied de Port.
We gaan vanavond niets bijzonders meer doen, het regent weer buiten. Morgen wordt het smiddags heel warm us we vertrekken vroeg naar Sorges. We hebben de gite daar al gereserveerd en kunnen er vanaf 14 uur terecht. We hoeven ook niet voor eten te zorgen, wij hebben deze keer ook voor ‘demi-pension’ (half pension) gekozen omdat er in Sorges geen winkels zijn en we behalve drinken geen eten willen meesjouwen de hele dag.

20120619-180149.jpg

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s