Dag 52 – Sorges – Perigueux – 21 juni 2012

We hebben gisteravond een hele leuke avond gehad met een leuke groep mensen. Charles, Christian, Louis (65-jarige Braziliaan), 2 hospitaliers Bea en Pierre en wijzelf. We kregen spagetti carbonarra en kip uit de oven, met de nodige rose en rode wijn. Erg goed klaargemaakt. Daarna kaas en een dessert na. Tijdens de kaas ook nog mijn comte erbij gepakt, waarover werd besloten dat deze ruikt als de sokken van mijn vader… Zie ook het blog van Charles (http://carolusperegrinator.blogspot.fr/).
De volgende ochtend iedereen weer vroeg uit de veren want om 7 uur was het ontbijt. We hadden gisteren een slaapplaats in Perigueux laten reserveren voor onszelf en voor christian. Hierbij is ons verteld dat het een goed adres was met goed eten etc. Dus hier keken we erg naar uit. Om 7:45 zijn we de etappe van 24 km begonnen samen met Christian. We wilden richting de weg lopen om zo een korte etappe over te houden, maar de route was mooi dus zijn we deze blijven volgen. Rond 13:30 uur kwamen we in Perigueux aan. Daar hebben we de kathedraal bekeken, wwar een kapel st jacques is en we mochten we de binnentuin gratis bekijken. Onze rugzakken mochten we in de kathedraal achterlaten en hebben we een beetje door het stadje gelopen. Ook een oud huis gezien waar Bertrand duguesclin zou hebben gewoond voor een bepaalde periode (zie trilogie van Thea Beckman over de honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland).
In een bar tabac een biertje gedronken en rond 15:45 uur, nadat we onze rugzakken hadden opgaheeld, richting de slaapplek gelopen. Daar aangekomen bleek de slaapplek minder luxe dan verwacht, geen eten en stapelbedden. Helaas! Dus maar op naar de supermarkt. Eten gekocht, gekookt, gedouched en toen gauw gaan slapen om 21:00 uur!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s