Dag 61 – Roquefort – Mont de Marsan – 30 juni 2012

Nadat we gisteren inderdaad de optreden van de kids van de school vanuit het raam hebben kunnen bekijken bleef het buiten lang druk. Ze gingen nog met z’n allen daar eten, etc. Pas tussen 23:00 en 0:00 uur werd het rustig. Het was warm binnen en veel muggen ook. Dit kwam het slaap genot niet ten goede. Rond een uur of half vijf begonnen de marktlui al de kramen op te zetten dus er was ook al weer vroeg lawaai.
Om iets na 7 uur liepen we weg, eerst langs de bakker en toen via de D932 naar Mont de Marsan. Door deze weg te volgen snijden we een flink aantal kilometers af, ipv 28 km lopen we er uiteindelijk maar 23.
Het eerste stuk is goed te doen, weinig auto’s op de weg dus we lopen de kilometers aardig weg. We stoppen twee keer om onze broodjes op te eten en verder zijn er weinig goede uitrustplekken hte vinden, dus we lopen maar gewoon door. De weg blijft rustig omdat er verderop wegwerkzaamheden zijn en de auto’s daarom om moeten rijden.
Als we eenmaal voorbij de wegwerkzaamheden zijn is het erg druk op de weg, dit is erg vervelend lopen. Hoewel er veel mensen zwaaien en bemoedigend toeteren, zijn er ook een hoop de niet eens de moeite nemen om een klein beetje aan de kant te gaan.
We lopen voor 12 uur nog Mont de Marsan binnen en lopen door tot de MacDonalds. Hier eten we wat (het is er erg druk, dus staan lang in de rij) en om 12:45 uur lopen we verder naar de gite.
De sleutel kunnen we ophalen bij de supermarkt om de hoek en als we deze eenmaal hebben kunnen we de gite in. We zijn de eerste, er komen ook nog een Duitse en Franse fietser aan.
We doen nog een toeristisch rondje door de stad en halen onze stempel bij de VVV.
Rond 16:30 uur komt ook Charles aan, we hadden voor hem al een goed bed gereserveerd.
Straks nog even avondeten regelen en dan verder uitrusten, morgen een lange dag naar Hagetmau. Dit zijn twee kortere etappes die we in 1 keer willen proberen te lopen. Samen zijn de etappes 37 km, maar via de weg kan het in 28 km. Dit laatste willen wij gaan doen. Wel saai en zwaar voor de voeten, maar je kan wel met hoger tempo lopen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s