Dag 60 – Captieux – Roquefort – 29 juni 2012

We hadden de wekker extra vroeg gezet om erg op tijd weg te kunnen. De route van vandaag is een lange, zelfs de kortste route (dus met shortcuts) is 29 km. Om tien voor half zeven stonden we buiten de bieb van Captieux. We moesten de sleutel door de brievenbus van het gemeentehuis gooien, dus liepen we eerst daarheen. Voordat we echt begonnen ook nog even langs de bakker voor brood voor onderweg.
De route vervolgde vandaag de oude spoorlijn weer die we gisteren om Captieux in te komen hadden verlaten. Dus weer bosgebied, heel veel muggen en zand/kiezelpad. Dus het was niet erg prettig lopen, zodra je stil ging staan zat je helemaal onder de muggen en van de kiezels kregen we hele zere voeten. Er viel door de muggen weinig pauze te houden.
Na ruim 10 km kwam er een bord waarop stond dat route veranderd was als gevolg van de snelweg. Eigenwijs als we zijn hebben we deze genegeerd en zijn we toch gewoon de oude weg op gegaan. Maar helaas, deze liep dood bij de nieuwe snelweg…
Toen stukje terug gelopen en daarna doorgestoken om op de D932 uit te komen om deze voor de laatste 17 km te volgen tot in centrum van Roquefort.
Papa was al vooruit gelopen, want die liep sneller en makkelijker dan ik vandaag. Vanaf uur of 12 werd het ook aanzienlijk warmer, dus ging het looptempo verder achteruit.
Om 14:30 uur kwam ik aan in centrum van Roquefort, waar papa net bij het cafe was opgestaan van zijn biertje drinken en richting de gite wilde gaan (hij was om 14:00 uur aangekomen). Vlak daarvoor was ik Charles tegen gekomen, dus met z’n drieen liepen naar de gite.
De gite is erg ruim en alles wat we nodig hebben is er. Fijne en ruime douche, 10 bedden (5 stapelbedden), wasmachine en droger, keuken met alles erbij, koelkast. En deze gite is donativo, wat inhoud dat je een vrije gift mag doen, je kan hier dus ook gratis verblijven.
Ik ben gelijk de douche onder gesprongen en heb daarna wasmachine aangezet.
Rest van de middag hebben we gerelaxed. Ik ben nog even bij het postkantoor wezen informeren naar tarieven om een pakketje met spullen te versturen naar NL. Wellicht dat we wat overbodige spullen gaan terug sturen.
Er zit achter de gite (die in de oude school zit), de huidige school. Vanmiddag waren leerlingen aan het oefenen voor een optreden. Het lijkt erop dat we vanavond balkon plaatsen hebben voor de grote show!
Morgen naar Mont-de-Marsan, de volgende grotere stad.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s