Dag 59 – Bazas – Captieux – 28 juni 2012

Om 6:30 vertrokken vanuit de gite in Bazas. We wilden voor 12 uur in Captieux zijn, omdat dan het gemeentehuis (Mairie) nog open is en we dan wellicht een slaapplaats kunnen regelen. Captieux heeft namelijk geen gite of vvv. Als er in Captieux niets te regelen valt moeten we nog 8 km doorlopen naar Le Billon waar wel pelgrimsopvang is (hier overnacht de groep van 6 fransen en ook Charles).
Om er dus zo snel mogelijk te zijn lopen we het eerste stuk over de weg naar Nernos-Beolac. Dat was het eerste dorp waar we een winkeltje zagen en waar ook de weg de route weer kruiste. Hier hebben we broodjes gekocht bij de proxi.
In dit dorp zijn we de route weer opgegaan en zijn zo via de oude spoorlijn naar Captieux gelopen. Deze route liep door bosrijk gebied en er zaten hier heel veel en hele grote muggen! Ook werd het steeds warmer. Gelukkig was het maar ongeveer 9 km.
Eenmaal om 11 uur in Captieux aangekomen zijn we bij de Mairie gaan vragen voor onze stempel en een overnachtingsplek. We werden heel vriendelijk ontvangen en mochten in de bibliotheek slapen. De douche ruimte van het sportcomplex werd voor ons opengemaakt zodat we daar konden douchen. De dame van de Mairie liep met ons mee om ons naar de bieb te brengen en wegwijs te maken.
De rest van de dag hebben we gebruikt om uit te rusten, te douchen en te eten. We hebben s’avonds ook nog de halve finale Duitsland – Italie gekeken op de computer in de bieb. We hebben ook nog gemaild naar de refugio in Saint Jean Pied de Port, deze is snel vol en daar wilden we graag overnachten. We hebben gereserveerd voor 4 juli aanstaande, dus donderdag 5 juli lopen we dan Spanje in.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s