Dag 62 – Mont de Marsan – Hagetmau – 1 juli 2012

Vandaag een lange etappe op het programma. Normaal zijn dit twee etappes: van mont de marsan naar saint sever (20km) en van saint sever naar hagetmau (17 km). Maar omdat we besloten hebben om via de doorgaande weg te lopen moet het in ongeveer 28 km ook kunnen.

Gisteravond nog bij de shanghai store avondeten gekocht en dit in de gite klaargemaakt. Verder nog wat zitten praten met Charles die we vanaf morgen hoogstwaarschijnlijk niet meer terug zien. Op tijd gaan slapen want we hebben de wekker om 5:15 uur gezet.

We lopen vanochtend om 6 uur de gite in mont de marsan uit, alle bakkers zijn dicht dus lopen we verder zonder ontbijt. We lopen over de doorgaande weg naar Saint Sever. Erg saai, maar loopt wel lekker door. Rond 8 uur komt de franse fietser uit de gite voorbij gefietst, hij gaat vandaag nog door naar Orthez (daar gaan wij morgen heen).
Rond kwart voor tien komen we aan in Saint Sever, na een flink klimmetje omhoog. Hier bekijken we de kerk en het jacobijnenplein. De kerk is indrukwekkend in tegenstelling tot de andere kerken de afgelopen week. De bakker is hier wel open, dus wel halen wat broodjes en eten deze buiten op. Langs de VVV voor onze stempel en toen weer door.
Het dorp uit nog een klein stukje verkeerd gelopen. Maar we kwamen snel weer op de goede weg uit. Onderweg naar Hagetmau nog een paar beklimmingen en afdalingen gehad (de eerste tekenen van de pyreneeen hier). Om 13:45 uur stonden we bij het zwembad in Hagetmau waar we de toegangscode kregen voor de gite. We zijn de eerste voor vandaag en er zijn ook geen reserveringen, dus wellicht allebei een eigen kamer vanavond.
Eenmaal bij de gite aangekomen, eerst gedouched en toen wat uitegerust.
Daarna op zoek gegaan naar een cafe dat open is, maar helaas het hele dorp is uitgestorven. Wel de kerk bekeken. Toen bij het sportveld, waar een boogschiet-toernooi aan de gang is, een blikje orangina gedronken. Het dorp verder bekeken en ook gekeken naar een restaurant of iets dergelijks waar we wat kunnen eten. Er schijnt een pizza tent open te zijn vanaf 18:00 uur, dus daar straks maar even langs. Eerst maar weer terug naar de gite om uit te rusten. We zijn via de 12e eeuwse crypte naar de gite gelopen. De crypte was open en deze hebben we ook bekeken.
Iets na 18 uur zijn we weer richting het dorp gelopen om bij de pizza tent te gaan kijken. Deze was open en er zat zelfs een bar bij, dus we hebben daar een biertje gedronken en pizza gegeten.
We hebben geen internet, tv of radio dus geen ek finale kijken/luisteren.
Dan maar vroeg slapen, morgen staat de wekker weer op 5:15 uur!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s