Dag 49 – Flavignac – La Coquille – 18 juni 2012

Heerlijk geslapen in de gite! Het bed was erg fijn en het dekbed ook, dus balen dat om 6 uur de wekker weer ging! Ik had nog wel een paar uur willen blijven liggen, maar helaas zat dat er niet in. Volgens het route boekje vandaag 31 km op het programma van Flavignac naar La Coquille. We hebben besloten om een kortere route te nemen. Via de weg ipv over bospaden. Dit scheelt ongeveer 7 km en dus ongeveer twee uur lopen. Om 7:00 uur op pad en veel kilometers maken. Ook geen brood voor ontbijt en lunch gekocht, dat zouden we onderweg wel kopen. Helaas in volgende dorp (Les Cars) geen winkel of bakker open. Ook daarna heel lang geen brood kunnen kopen. Eindelijk in Bussiere-Galent is er een bakker open. Hier kopen we wat en lopen dan een stukje door naar een meer met recreatie mogelijkheden erbij. Hier eten we wat en lopen daarna verder. Het lopen gaat me vandaag moeilijk af. De botten in mijn voeten doen erg veel pijn en ook mijn rechterbeen (ik denk pees/spier van enkel naar knie) begon ook weer te irriteren. Voor mijn gevoel liep ik ook erg langzaam, dit kwam ook omdat mijn vader grote stukken vooruit liep, maar dat viel uiteindelijk wel mee. Onderweg lopen we de Dordogne in. Om 12:15 uur komen we aan in La Coquille. We kunnen de gite niet vinden en de mairie is dicht. Dan maar aanbellen bij commerciele gite. Er doet niemand open. We beginnen maar rondje te lopen door het dorp om te kijken of we het logo ergens zien. De eerste straat uit zien we al een bord met ‘refuge’ staan, dus daar gaan we heen. Om 13:00 dus toch nog gevonden. Egenlijk pas om 16 uur open maar de hospitalero (de beheerdster) laat ons toch binnen. Dat is fijn, kunnen we inschrijven, betalen en een bed uitzoeken. Daarna lekker douchen en kleding gewassen. Nog boodschappen gedaan en in de zon gezeten. Ook Charles en Raymond overnachten hier vannacht, zij eten wel met de beheerders mee, wij niet. Ik krijg s’avonds nog een stuk taart aangeboden, erg lekker. We liggen allemaal vroeg in bed en rond 21:00 is het licht uit. Helaas kan ik niet zo goed slapen, dus liggen er al gauw drie man om me heen te slapen. Maakt het met het gesnurk nog lastiger om te slapen.. Muziek aan op de ipad en oortjes in: op naar morgen!

20120619-173003.jpg

20120619-170822.jpg

20120619-170809.jpg

20120619-170745.jpg

20120619-170754.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 49 – Flavignac – La Coquille – 18 juni 2012

 1. Corine zegt:

  Hahaha nou kom maar op met die broeken! Kan me voorstellen dat je afgevallen bent met al dat lopen…echt respect voor! Jullie zullen vast ook mooie dingen zien onderweg! Hoeveel km moeten jullie nog tot eind bestemming?

  • dbrouwer1979 zegt:

   Haha.. We moeten iets van 1150 km. Nog ruim 2 weken in frankrijk en dan een maand spanje. We verwachten 10 augustus aan te komen in santiago.

   • Corine zegt:

    Goh dus nog aardig wat km voor de boeg! Wens jullie heel veel succes en blijf jullie volgen!

 2. Corine zegt:

  Vindt het super om je tocht te volgen! Succes!

  • dbrouwer1979 zegt:

   Dank je wel voor de succes wensen! Leuk dat je het volgt!
   Hoe gaat het met je zwangerschap? Ik heb nog wel wat grote broeken over 😉 ik ben denk ik al 10 kg afgevallen!

   Groetjes,
   Daniel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s