Dag 55 – Mussidan – Port-Saint-Foy – 24 juni 2012

Vandaag een hele lange tocht, volgens de boeken 34 km. We gaan proberen wat af te snijden door gewoon de D20 te volgen. Ook zou het 27 graden worden, dus genoeg redenen om vroeg te vertrekken! Wekker om 5:45 uur, om 6:30 uur bij de bakker en om 6:45 uur lopen! Charles was net iets voor ons weg uit de gite, maar we zagen hem al weer rondlopen in de hoofdstraat van Mussidan op zoek naar de bakker die open was.
De weg was erg rustig, op zondag is er weinig te beleven op dat tijdstip. Dus we konden rima doorlopen! Mijn nieuwe oude schoenen liepen ook weer mooi recht, nadeel daarvan is wel weer opnieuw inlopen en dus weer extra last van druk op de tenen en bal van de voeten. Voor mijn gevoel ging het lopen dus ook niet zo lekker, wat beaamd werd door mijn GPS tracker die om de 10 minuten de gelopen afstand en huidige snelheid meldt… Ik liep erg langzaam vandaag. Maar ondanks dat schoot het toch wel op en waren we rond 13 uur in Le Fleix waar we maar een biertje zijn gaan drinken in de plaatselijke bar-tabac. Tot aan Le Fleix veel mooie vergezichten vanaf de weg en vlak voor het dorp liepen we het Bergerac wijngebied in… Door de wijnvelden heen! Erg mooi om te zien, daar hoef je de route niet voor te volgen, via de weg gaat het ook prima.
Vanaf Le Fleix lopen we verder door de wijnvelden en langs de rivier Dordogne totdat we in Port-Sainte-Foy aankomen om 14:45 uur. Het is ondertussen al heel erg warm geworden, dus we zijn blij dat we er zijn.
De gite gaat pas open om 16 uur, dus we gaan voor de deur zitten wachten. Het is prima weer dus het is niet erg. Het is ook wel eens leuk om te zien dat het frans kwartiertje ook te vreg kan zijn ipv te laat, dus de dame van de gite komt om 15:45 uur aan rijden en dan kunnen we naar binnen. Inschrijven, bed uitzoeken en uitrusten. Om 16:30 uur besluiten we om Sainte-Foy-la-Grande te gaan bekijken aan de overkant van de rivier en meteen opzoek te gaan naar een winkeltje en/of restaurant. We komen middenin een rommelmarkt terecht. We bekijken de kerk, kopen wat te drinken en gaan terug naar de gite waar we voor €5 pp kunnen overnachten. Later lopen we terug over de brug om kebab te gaan eten.
Na het eten tas ingepakt terwijl papa nog een kop koffie gaat drinken en blog weer bijgewerkt.
Wekker weer vroeg gezet want morgen lange dag Sainte Ferme van 27 km, als we besluiten daar heen te gaan, want bij ons in de gite zit ook een groep van 6 die vandaag is aangekomen en morgen vanaf hier naar Saint Ferme loopt. Deze groep heeft de gite daar gereserveerd en aangezien er daar maar 6 plaatsen zijn moeten we dan met een matras op de gang. Wellicht stoppen we in Pellegrue na 20,5 km, waar ook een gite zit met 6 plaatsen, die hebben we dan waarschijnlijk alleen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s