Dag 53 – Perigueux – Saint Astier – 22 juni 2012

We hadden besloten om vroeg op te staan en vroeg weg te gaan, dus om 6:45 uur liepen we de deur uit. Christian en mijn vader liepen al gauw voorop, ik had erg veel last van de botten in mijn voeten en ook weer van de pees/spier van mijn enkel maar knie toe van mijn rechterbeen. Maar gestaag gingen we verder. We liepen over de D710 en daarna de D3. We liepen niet de route om zo wat kilometers af te snijden van de originele route die 26 km was. Toen we op ons slaapadres waren hadden we 20,7km gelopen, dus succesvol afgesneden! Doordat we over de weg liepen was de route wat saai, maar het schoot lekker op en om 11 uur waren we al in Saint Astier. Hier besloot Christian om door te lopen naar Mussidan en dus nog een hele etappe extra te doen. We hebben hem gedag gezegd en zijn toen zelf bij de camping gaan informeren voor de overnachtingsmogelijkheden voor pelgrims. Er was hier vroeger een tent of mobile home voor beschikbaar. Dat was er nu ook, alleen moest je minimaal 2 nachten betalen (of je dan ook twee nachten blijft is een tweede). Dit wilden we niet doen, dus zijn we naar de VVV gegaan en die hebben voor ons een Chambre d’Hote geregeld. Ook hebben ze voor ons voor zowel zaterdag in Mussidan als voor zondag in Port-Sainte-Foy de gite gereserveerd. Wat een top service van de dames daar!
Direct naar ons overnachtingsadres gegaan, waar we hartelijk werden ontvangen, een fijne kamer met tv kregen. We hebben eerst een stuk stokbrood met comte en brie opgegeten die we zelf hadden meegenomen en daar kregen we wat wijn en water bij van het gastgezin.
Daarna lekker gerelaxed en uitgerust op de kamer. Nadat we allebei ook gedouched hadden kwam er nog een pelgrim aan… Charles!
Eerste wat hij de trap op roept: “I’m trying to avoid you guys, how did you end up here?”
We kregen s’avonds een heerlijke maaltijd voorgeschoteld met als aperatief een eigen gestookt drankje van cognac en druivensap/liqeur, daarna lamsvlees van de bbq (op echt hout), aardappelen met vers geplukte paddestoelen uit het bos. Daarna sla en kaasplateau. En als dessert vanilleijs et een erzik, slagroom en een warme chocoladesaus. Tijdens het diner ons ook tegoed gedaan aan de prima lokale wijn die we erbij kregen. Het eten was echt super en dat voor €12 per persoon.
Ook geleerd dat elke slechte wijn beter gaat smaken door kaas, dus als je slechte wijn hebt, koop een franse kaas erbij en probleem opgelost!
Na het eten was het alweer tijd voor de voetbalwedstrijd van Duitsland tegen Griekenland, dus de hebben we gekeken en zijn daarna gaan slapen.
Charles heeft op zijn blog ook over zijn ervaringen deze avond een leuk verhaal neergezet (zie link bij dag 52)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s