Dag 2 – Lexmond – Woudrichem

Vanochtend vroeg wakker, dus ik kon mooi op tijd vertrekken. Helaas was het erg vochtig weer buiten en dus hele tent nat en lastig spullen inpakken. Na alles verhuist te hebben naar het warme washok, daar alles zo goed als kon droog gemaakt (natuurlijk niet gelukt), tas ingepakt en uiteindelijk om 8:15 uur aangevangen met mijn wandeltocht.
Het begin ging hartstikke goed, nog even in Lexmond gekeken of ik ergens een stempel kon krijgen voor mijn wandelpaspoort, maar helaas deze is nog steeds blanco.
Maar op een gegeven moment begon ik toch last te krijgen van onderkant van mijn voeten, zijn gewoon nog erg vermoeid en na een uur lopen ben ik al pauzes gaan houden. Hiermee wandeltempo erg omlaag. Na ongeveer 6 km kwam ik op de dijk, vlak voor meerkerk, en die dijk moest ik nog ruim 6 km volgen. Dit stuk duurde erg lang, was erg eentonig en geen bankjes of zit mogelijkheden. Wandelen ging ook steeds langzamer en de spieren begonnen ook te protesteren. Dus maar besloten om zodra voeten moeilijk deden op straat te gaan zitten en even pauze te nemen. Soms liep ik 1 km en nam ik 15 min pauze, waardoor ik maar 2 km per uur liep. Maar uiteindelijk aan het eind van de dijk kwam het dorp arkel inzicht waar ik van plan was wat te gaan eten en koffie te drinken. Op mijn route in het dorp 1 cafe tegen gekomen en die was dicht, weg illusie. Toen maar mijn krentebollen opgegeten op een bankje net buiten het dorp. Vanaf dat punt was het vrijwel 1 rechte weg naar oude stadscentrum van gorinchem. Ik nam nog steeds regelmatig pauze, maar probeerde dit pas te doen na ongeveer elke 2 km. Het binnen lopen van centrum van gorinchem gaf wel weer even vleugels en daar was ik zo doorheen.
Met de veerboot ben ik van gorinchem naar woudrichem gegaan, maar moest eerst 20 minuten tot 14:15 uur wachten tot de boot vertrok. Rond 14:25 uur aangekomen in woudrichem, door het oude stadcentrum gelopen, ook hier gekeken naar stempel mogelijkheid, helaas zag ik geen vvv en de kerk was dicht. Dan maar doorlopen naar eindbestemming waar ik om 14:45 uur aankwam! Toch gehaald en mooi op tijd, hoewel tempo was laag was, maar dat maakt niet uit! Het afzien hoort erbij!
Eindbestemming is het huis van Paula en Arie, de ouders van Bart. Echt super ontvangen, meteen kopje koffie gedronken, even zitten kletsen, o.a. over het wandelen en het pieterpad die zij aan het lopen zijn en volgende week weer een stuk van gaan lopen. Daarna eerst gedouched en mijn tent in de schuur opgezet om verder te drogen. Tot aan etenstijd rustig aan gedaan en een biertje gedronken. Paula heeft een heerlijke pasta klaargemaakt! dat doet me goed! Na het eten nog wat tv gekeken, de voetbal uitslagen in de gaten gehouden (dank Anton!) en rond 22 uur bed opgezocht. Nog even dit blog schrijven en dan slapen.
Helaas geen wifi verbinding hier, dus kon niet eerder plaatsen op het blog. Maar dat zal vast nog wel vaker gebeuren.

20120503-175004.jpg

20120503-175024.jpg

20120503-175040.jpg

20120503-175114.jpg

20120503-175123.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in santiagodecompostela. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s